tiistai 9. helmikuuta 2010

9.2.2010

Aamulla mennessämme osastolle, Aleksi nukkui vielä. Pikkumies heräsi iloisin mielin ja halasi. Yö oli mennyt yllättävän hyvin. Aamulla Aleksi kävi kylvyssä ja cvk:sta otettiin bakteeriviljely märkimisen takia. Aleksi sai myös toisen oman hoitajan, joka oli hänkin hoitanut Aleksia aikaisemmalla reissullamme.

Aamulla alkoi myös ARA-C sytostaatti tunnin tiputuksella. ARA-C voi aiheuttaa kuumetta, iho-oireita, ripulia sekä silmä-oireita. Steroidisilmätipat menisivät siis koko ARA-C hoidon ajan. Myös Thymoglobulinesta alkoi aamupäivällä 12h tiputus.

Iltapäivällä Aleksilla nousi kuume 39,4. Samalla otettiin veriviljelyt cvk:sta, jotta saataisiin heti kiinni mahdollinen infektio verestä. Pikkumies oli melko itkuinen ja väsynyt ja nukkuikin illalla vielä toiset päiväunet. Luultavasti kuume kuitenkin johtui ARA-C:sta tai thymoglobulinesta. Joka tiistai otetaan kaikista kantasolusiirtopotilaista keuhkokuva, ja sen otto sujui hienosti Aleksin omassa huoneessa.
Illalla Arja mummu tuli katsomaan Aleksia ja ilta sujuikin leikkiessä. Ruoka ei ole oikein Aleksille maistunut. Tänäänkin pikkumies on syönyt vain yhden ruisleivän ja hiukan jäätelöä.

Olimme Timon kanssa melko väsyneitä tänään. Edellisenä iltana ei meinannut uni tulla. Asumme Runeberginkadulla yksiössä. Asunto on todella mukava ja suht. viihtyisäkin. Ja ulkoiltuakin tulee edes puoli tuntia päivässä. Auton olemme suosiolla jättäneet parkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti