maanantai 22. helmikuuta 2010

22.2.2010

Kaksi viikkoa on mennyt jo Helsingissä, siirrosta kulunut päiviä +4. Paljon on vielä taivalta edessä ja aika kuluu hitaasti kun odottaa siirteen kiinnittymistä. Tulipa taas eilen todettua että onneksi ei asuta täällä ;) Parkkipaikan etsimisessä hujahti kolme varttia.

Pikkumies nukkui vielä aamulla kun tulimme ja jatkoi makoisasti unia. Yö oli mennyt hyvin ja lisähappeakaan ei ollut tarvittu. Aamulla otettiin taas kaikki mahdolliset verikokeet, pissa- ja kakkanäytteet, nieluviljelyt jne. Eilisen päivän kuumeettomuuskin selittyi, kun juttelimme illalla yökön kanssa ja saimme kuulla että Aleksi oli saanut edellisyönä pitkävaikutteista kuumelääkettä.

Aamupäivällä Aleksille nousi taas kuume. Viikonloppuna otetuista veriviljelyistä oli löytynyt bakteeri. Tarkkoja tuloksia ei ole vielä saatu, mutta lääkärit epäilevät että kyseessä on streptokokki viridans. Aleksin tiheä hengitys voi johtua viridanssista, mutta myöskään sieniä tai rinovirusta ei voida unohtaa tai poissulkea. Viridans on sitkeä tauti ja voi olla todella paha, riippuen geenistä. Pääasia on nyt kuitenkin se että Aleksilla on kunnon antibiootit menossa. Pissaa Aleksilla tulee edelleen vähän, mutta nesteytystä on silti vähennetty. Silloin kun on tiheää hengitystä, ei saa olla liian kovaa nesteytystä ettei se mene keuhkoihin. Kysyin lääkäriltä myös maksa lääkkeistä ja ne on aloitettu ennaltaehkäisevästi.

Menin päivällä käymään asunnollamme ja ajattelin pestä pyykkiä…Huomasin kuitenkin että pesukone vuotaa vettä lattialle. Asunnossa on myös alkamassa jonkinlainen remontti, joten ajattelimme Timon kanssa vaihtaa asuntoa. Kävimme katsomassa HYKSin kaksiota Honkatieltä ja tykästyimme. Tänä iltana on siis ohjelmassa tavaroiden roudaamista. Uusi asunto on lähempänäkin…sairaalalle 900m.

Päiväunien jälkeen Aleksi oli aikas huonolla tuulella. Kuumekin kipusi pikkuhiljaa taas nousuun. Tänään aleksille maistui päärynä ja mehu.

Labrat tänään:
Hb 122 / trom 53 / leuk 0,0 / crp 11 / asat 98

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti