maanantai 8. helmikuuta 2010

8.2.2010

Saavuimme aamulla lastenklinikalle osasto K10:lle arvokkaasti 15 min myöhässä. Parkkipaikkojen löytäminen oli työn alla, koska lunta oli todella PALJON. Vaikken aluksi meinannut uskoa, että helsingissäkin voisi olla kunnon talvi.

Saimme huoneen nro. 5, joka on onneksi ihan mukavan kokoinen. Huoneet ovat suht. ankeita, mutta leluja täällä on hyvä valikoima! Aamupäivällä Aleksista otettiin kasapäin verinäytteitä ja pissanäytteitä. Iltapäivällä tuli thymoglobuline- ihokoe ja illalla aloitettiin steroidisilmätipat ja nesteytys. Thymoglobuline auttaa siirrettä kiinnittymään ja ehkäisee myös käänteishyljintää. Se voi aiheuttaa allergisen reaktion sekä kuumetta. Steroidisilmätipat laitetaan 4x päivässä ja ne ehkäisevät silmäkipua ja valonarkuutta jota jätti ARA-C voi aiheuttaa. Aleksi inhoaa silmätippojen laittoa, mutta antaa välillä laittaa ne ihan hienostikin.

Ensimmäinen päivä on sujunut ihan mukavasti. Aleksi on ollut hyvällä tuulella ja leikkinyt kovasti. Illalla olimme vielä käytävillä ja haimme ruuat Mc Donaldsista. Aleksin omaksi hoitajaksi ilmoittautunut hoitaja, oli sama joka hoiti Aleksia edellisellä Helsingin reissullammekin. Hoitajat ja lääkärit ovat täällä todella mukavia ja kiireettömiä.

Aleksin veriarvot tänään:
Hb 93 / leuk 0,9 / neut 0,28 / trom 38 / crp <3

Illalla Aleksi nukahti reippaasti, eikä tullut edes pahaa mieltä, vaikka iskä ja äiti menivätkin omaan huoneeseen nukkumaan. Huominen päivä pelottaa, mutta eteenpäin on mentävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti