lauantai 27. helmikuuta 2010

27.2.2010

Aleksi nukkui aamulla kun tulimme. Yö oli ollut hankala: kutina oli ollut kovaa ja kipujakin oli ollut. Myös lisähappi oli ollut vierellä läpi yön. Aleksille oli aloitettu morfiini-infuusio ja atosilin määrää oli nostettu 5mg x 3. Kylmäpussia ja rasvaustakin oli lisätty.

Koko päivä oli todella hankala. Kutina oli järkyttävää ja lääkärikin ihmetteli miten atosilista ei tullut vaikutusta. Oli inhottavaa katsella kuinka toisella oli niin paha olla, eikä pystynyt auttamaan mitenkään. Iltaa kohden ihottumakin vain paheni. Koko päivä meni rasvatessa, taputellessa ja jääpussien kanssa. Lääkäri vaihtoi illalla kaikki antibiootit uusiin, josko tämä sittenkin olisi lääkkeiden yhteisvaikutusten aiheuttamaan. Aleksille varattiin yöksi myös oma hoitaja.

Aleksin suu on nyt myös todella turvonnut, punainen, kipeä ja verta vuotava. Hampaiden pesu ja lääkkeiden otto on yhtä taistelua. Ruoka ei ole maistunut ollenkaan eikä nesteitäkään ole mennyt paljoa. Aleksin munuaisarvot olivat kaksinkertaistuneet ja lääkäri teki munuaisiin vaikuttaviin lääkkeisiinkin jotain muutoksia. Aleksilla menee tällä hetkellä 25 eri lääkettä suoneen päivässä + suun kautta 13 ruiskullista päivässä. Aleksin hengitys on hieman rauhoittunut ja crp on myös lähtenyt laskuun :)


Labrat:
Hb 107 / trom 73 / leuk 0,0 / crp 27
On normaalia että leukosyytit näyttävät välillä nollaa ja välillä taas nousevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti