lauantai 13. helmikuuta 2010

13.2.2010

Aleksin eilinen kärttyisyyskin sai selityksen illalla: kutina häiritsi melkoisesti nukkumaan mentäessä. Aleksi sai Atosilin ja oli nukkunut yönsä rauhallisesti.

Aamulla maistui taas karjalanpiirakka…mikään muu ei tunnu pikkumiehelle uppoavan. Aleksille alotettiin tänään myös Ambisome, joka on sienilääke. Sillä tehostetaan sieni-infektion hoitoa. Aleksilla alkoi aamupäivästä taas kutina vaivaamaan ja Atosilin saatuaan pikkumies nukahti melko nopeasti.

Aleksin verikokeiden tulokset olivat tänään:
Hb 109 / leuk 0,4 / trom 106 / crp 16

Päiväunet keskeytyivät lääkärin huonoihin uutisiin: Aleksin nielusta otetuista näytteistä oli löytynyt virus. Virukseen ei ole täsmälääkettä, joten virus parantuu itsestään, omalla ajallaan. Aleksille aloitettiin gammaglobuliini, jonka tarkoitus on parantaa vastustuskykyä. Viruksesta odotetaan nyt tarkempia tietoja, jotka saadaan toivottavasti maanantaina. Sitten voidaan päättää miten edetään. Vaihtoehtoina on lääkärin mukaan joko luuydinsiirtoon meneminen viruksen kanssa tai luuydinsiirron lykkääminen myöhemmäksi. Jos luuydinsiirtoa joudutaan lykkäämään, on se ajankohtainen sitten kun Aleksi on toipunut rankasta ARA-C kuurista. Nämä kaikki päätökset riippuvat siitä, mitä tuloksia viruksesta tulee maanantaina. Näillä näkymin maanantai aamun sädehoito jää joka tapauksessa antamatta.
"Tunnelmat ja ajatukset ovat taas käsittämättömät! Miten koko ajan voi tulla eteen vastoinkäymisiä vastoinkäymisten jälkeen? Olemme jo niin lähellä!
Tämä kaikki tuntuu niin kohtuuttomalta! Itse yritän vielä työntää asian ajattelemisen sivuun, ja keskittyä nyt tähän päivään. Täytyy vain jaksaa odottaa maltillisesti maanantaihin, eikä murehtia etukäteen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti