tiistai 9. maaliskuuta 2010

9.3.2010 verenvaihtoja

Muutama päivä on taas vierähtänyt kirjoittelematta. On jotenkin niin jaksamaton olo ettei ole tullut kirjoiteltua, ei vastattua puhelimeen eikä viesteihin. Koitan nyt saada teidät ajantasalle…mutta aluksi hiukan labratuloksia…

Labrat 6/3:
Hb 131 / trom 59 / leuk 0,0 / krea 51

Labrat 7/3:
Hb 109 / trom 218 / leuk 0,1 /crp 5 / krea 42 / asat 146

Eli Aleksille tehtiin verenvaihto pe, la ja su. Toimenpide meni hyvin ja Aleksi nukkui koko ajan. Kuumetta on ollut jonkun verran, samoin kutinaa. Iho on jonkun verran punainen ja joissakin kohdissa on myös rakkuloita. Aleksi on edelleen todella väsynyt ja kipeä. Aleksi valittaa kipua vatsassa, pepussa ja suussa. Morfiinin tueksi on aloitettu ketamiini, joka vahvistaa morfiinin vaikutusta ja on muistaakseni jonkinlainen nukutusaine.
Lääkärit päättivät eilen että Aleksille tehdään verenvaihto vielä ma ja ti. Viikonlopun verensiirroilla ei ollut päästy toivottuihin tuloksiin. Lääkärit epäilevät myös että tämän hetkinen tilanne voi johtua lääkkeestä, joka Aleksille aloitettiin viime viikolla…eilen sen anto lopetettiin. Tilanne on edelleen vakava, mutta vakaa. Aleksin munuaiset ovat suurentuneet, samoin maksa. Oikea munuainen ei toimi kunnolla ja nyt lääkärit toivovat että verensiirrot auttaisivat ettei tarvitsisi mennä dialyysihoitoon.

Labrat tänään:
Hb 143 / trom 68 / leuk 0,1 / crp 3 / krea 52 / asat 162

Aleksi saa tänään ja huomenna myös granulosyyttejä eli valkosoluja tiputuksena. Niillä yritetään stimuloida luuytimen käynnistymistä ja samalla ne korjaavat infektioita ja elimistön vaurioita.
Verensiirto tehdään vielä ainakin huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti