keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

3.3.2010 Raskaita päiviä

Eilinen päivä oli niin raskas ja tekemistä täynnä, ettei tullut kirjoiteltua. Aleksin kutina siis rauhoittui, kun ambisome poistettiin lääkelistalta. Myös hyljinnänestolääkityksen pitoisuus oli korkea, joka osaltaan vaikuttaa lääkkeiden yhteisvaikutuksiin ja aiheuttaa neurologisia oireita: Aleksilla tasapaino ongelmia. V-fend on myös ollut muutaman päivän tauolla ja alkoi menemään tänään suonen kautta. Atosil on myös kokonaan jäänyt pois kutinan myötä. Hyljinnänestolääkitys on myös ollut tauolla ja tänään se vaihdettiin toiseen hyljinnänestolääkitykseen. Aleksilla alkoi tänään myös kaksi uutta antibioottia. Toinen auttaa myös sieni-infektioon. Eilisestä alkaen Aleksin pissassa on ollut verta ja tänään otettiin virusnäytteet virtsasta. Vastaukset tulevat parin päivän päästä.

Aleksi on ollut eilisen ja tämän päivän todella väsynyt ja sekava. Pikkumies nukkuisi varmasti vuorokaudet ympäri. Väkisin pitää herättää pesuille ja ottamaan maksalääkkeet. Muutenkin Aleksi on todella kipeä, erityisesti suu. Puhuminen on hankalaa ja epäselvää. Kaikki hoitotoimenpiteet on tehtävä väkisin, kiristämällä :( Suusta valuu paksu, keltainen lima, joka johtuu luultavasti sädehoidosta. Iho on vähän rauhallisempi, mutta erityisesti vaippa-alue, kainalot, kaula ja silmänympärykset ovat kirkuvan punaiset. Lisähappea Aleksilla menee läpi yön ja päiväunilla.


Leukkarit hyppivät edelleen siinä 0,0 ja 0,1 välillä. Sitten kun siirre on alkanut kunnolla itämään ja soluja on enemmän, tiedämme vasta Aleksin keuhkojen todellisen tilanteen. Mahdolliset tulehduspesäkkeet tulevat vasta tuolloin näkyviin röntgenkuvissa ym. Suurin riski Aleksilla onkin keuhkojen tilanne. Pientä ihottumaa ilmaantui iltapäivällä uuden lääkkeen aloituksen jälkeen, mutta tilannetta jäätiin seuraamaan. Ihottuma voi olla myös hyljintäreaktio.

Illalla Aleksista oli hieman paremmalla tuulella. Pikkumies oli ajoittain jopa hieman veikeä, vekkuli oma itsensä :) Aleksilla menevä kova morfiinilääkitys väsyttää ja tuntuu kuin Aleksi olisi koko ajan päissään.

Labrat:
Hb 118 / trom 126 / leuk 0,0 / crp 25 / asat 354

Edit 18.7.2011 Kaikki valokuvatkin ovat maaliskuun ajoilta niin rajun näköisiä, etten viitsi laittaa niitä esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti