maanantai 15. maaliskuuta 2010

15.3.2010 taas bakteeri

Uusi viikko pyörähti taas käyntiin. Aleksin päivä meni ihan mukavasti ja illalla leikittiinkin. Pikkumiehellä oli melkoisen monta kiukunpuuskaa päivän aikana.
Aleksin veriviljelystä on taas löytynyt bakteeri, tarkempi tulos saadaan huomenna. Antibiootteihin tehtiin joitakin muutoksia. Kuumetta on edelleen, vaikkakin kuumepiikkien väli on pidentynyt jo kymmeneen tuntiin.
Tämän päivän plasman hemoglobiini, oli yllättävän hyvä: 391. Nousussa se on vieläkin, mutta tällä hetkellä tilanne on rauhallinen eikä verensiirtoja toistaiseksi tarvita. Myös maksa ja munuais-arvot ovat laskussa.
Leukosyytit olivat tänään pyöreät nolla ja lääkärit tekivät hiukan muutoksia suunnitelmiin. Aleksi saa nyt neljänä seuraavana päivänä granusiirtoja, joilla siis edelleenkin pyritään aktivoimaan luuydintä. Myös hyljinnänestolääkitys lopetetaan kokonaan. Tämä sen takia, koska siirre on itänyt niin hitaasti ja heikosti. Lääkärit toivovat että nämä muutokset nopeuttavat ja aktivoivat uuden siirteen itämään kunnolla. Mikäli siirre ei idä tai itää huonosti, on ilmeisesti mahdollista tehdä uusi siirto. Siitä en vielä tarkemmin kysellyt lääkäriltä, koska se ei ole ajankohtaista vielä. Toivotaan että nämä toimenpiteet käynnistävät ytimen kunnolla. Tällä hetkellä selvästi jokin estää ja hidastaa siirteen itämistä.

Labrat 14/3:
Hb 119 / trom 248 / leuk 0,1 / granut 0 / crp <3 / asat 225 / krea 41 / d-dim 8,3

Labrat 15/3:
Hb 103 / trom 169 / leuk 0,0 / granut 0 / crp <3 / asat 196 / krea 38 / d-dim 11,1 / p-hb 391

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti