torstai 1. heinäkuuta 2010

1.7.2010 Nestemäärä sydänpussissa haittaa sydämen toimintaa

Päivittelen pikaisesti kuulumisia. Asiat ovat kääntyneet päälaelleen muutamassa päivässä.

Ultraäänessä todettiin, että Aleksin sydänpussissa on nestemäärä kasvanut. Hengitys on tiheää ja työlästä ja paino korkealla. Normaalisti neste punktoitaisiin pois sydämestä, mutta koska Aleksi on solukuopassa, lääkärit olivat tehneet päätöksen että seurataan tilannetta vielä hetki. Nestemäärä ei saisi kasvaa ja Aleksi vietäisiin leikkaussaliin vaikka keskellä yötä, jos verenpaineisiin tai pulssiin tulisi muutoksia. Sydämessä oleva neste haittaa sydämen toimintaa ja saattaa aiheuttaa sydämen pysähtymisen.

Edellinen yö oli mennyt Aleksilla suht. hyvin. Paino oli liian korkealla ja pissaa ei ollut tullut. Aleksin munuaisarvot ovat myös korkealla, eivätkä munuaiset toimi kunnolla. Aleksi on ollut nyt ympärivuorokautisesti C-Papissa, eli laitteessa joka puskee paineella happea keuhkoihin. Kyseinen laite auttaa myös poistamaan nestettä keuhkoista. Myös ympärivuorokautinen Furesis-infuusio (pissalääke) Aleksilla on käytössä.

Aamulla lääkäri soitti minulle ja kertoia että aamulla otetussa ultrassa näkyi, että sydämen nestemäärä oli kasvanut ja haittasi sydämen toimintaa. Aleksi vietiin leikkaussaliin punktoitavaksi heti aamulla, ennenkuin kerkesimme edes Timon kanssa paikalle. Lääkärit pelkäsivät myös sitä, kestääkö Aleksi nukutuksen vai joutuuko sen jälkeen hengityskoneeseen. Aleksi tuli puolilta päivin leikkaussalista ja on nukkunut sen jälkeen. Hengitys on hankalaa ja tiheää. Seuraavat neljä päivää ovat kriittisiä ja kertovat meille mihin suuntaan tilanne on menossa. Suurin riski tällä hetkellä on Aleksin munuaisten huono toiminta sekä riski uusille infektioille punktoimisen takia.

Hyvinä uutisina voin kertoa että uusi siirre itää :D Leukkarit olivat tänään 0,2 ja granut 0,60

Eteenpäin ei uskalla mennä tällä hetkellä kuin tunti kerrallaan. 
Rukoilla, uskoa ja toivoa että Aleksi selviää tästä.
Meidän pikku Taistelijamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti