perjantai 16. heinäkuuta 2010

16.7.2010 Keuhkojen tilanne huonotuu ja Sytomegalo nostaa päätään

Hb 99 / Trom 117 / leuk 11,2 / Granut 5,84 / Crp <3 / Asat 88 / Alat 70 / P-bil 4 / P-bil-kj <1 / Krea 48

Maanantain kirjoituksesta Aleksin tilanne on mennyt huonompaan suuntaan. Aleksin tarve lisähapelle on lisääntynyt päivä päivältä ja hengitys on todella työlästä. C-Pap Aleksilla on käytössä mahdollisimman paljon, tunnin taukoja pidämme pari kertaa päivässä, jotta pikkumies voi syödä ja juoda. Yskäkohtaukset ovat lisääntyneet. Eilen otettu keuhkokuva näytti huonommalta: neste on lisääntynyt keuhkoissa ja keuhkokuva on muutenkin suttuinen. Lääkäri sanoi, ettei keuhkojen tilanne auta mennä paljoa enää huonompaan suuntaan tai Aleksi joudutaan kytkemään hengityskoneeseen.

Kortisoni vei Aleksin kuumeen pois, mutta muuta näkyvää helpotusta siitä ei ole tullut. Myös Sytomegalovirus on nyt taas nostanut päätään. Maanantain kopiomäärä oli 400 ja keskiviikon kopiomäärä 900. Aleksille aloitettiin Sytomegalolääkitys ja lääkärit uskovat että Aleksin luuydin on jo nyt niin hyvin itänyt, ettei lääkityksen pitäisi vaikuttaa siihen. Sunnuntaina kortisonia aletaan purkamaan, koska se ruokkii Sytomegalovirusta entisestään.

Eilen Aleksille aloitettiin myös Pentamidiinilääkitys, koska lääkärit miettivät olisiko Pneumokystis carinii taas keuhkojen tilanteen takana. Täytyy sanoa, että kerrankin sitä toivoo, että se olisi syynä, jolloin keuhkot olisi mahdollista saada taas kuntoon. Muuta syytä lääkärit eivät keksi keuhkojen huononemiseen. 

Aleksi on muuten todella hyvässä kunnossa ja reippaana. Ruokalistalla on tämän viikon olleet herneet, suolakeksit ja hampurilaiset. Huone on tukalan kuuma ja varmasti hankaloittaa Aleksin oloa entisestään. Tuuletintakaan kun ei saa huoneeseen tuoda, jotteivat sienet ym. eliöt lähde "liikkeelle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti