lauantai 17. heinäkuuta 2010

17.7.2010 Ilmarinta vei hengityskoneeseen teholle

Yön aikana on taas kerennyt tapahtumaan paljon. Aleksin hapetus on mennyt huimasti huonompaan suuntaan ja hengittäminen on todella raskasta. Sydämen ultraääni oli ok. Vatsan ultraäänikin suht.ok. Keuhkokuvissa todettiin ilmarinta. Aleksi on todella väsynyt ja tarvitsee nyt C-Pappia ympäri vuorokauden hengityksen tueksi. Hengitysfrekvenssi on paljon: 70-80/min. Aleksilla on myös kovat kivut ilmarinnasta johtuen. Lääkärit ottivat tänään useita keuhkokuvia ja miettivät tarvitseeko keuhkoihin asentaa dreeni. Myöskään teholle hengityskoneeseen meno ei ole kaukana.

Omat fiilikset ovat taas uskomattomat. Tätä vastoinkäymisten määrää ei voi ymmärtää. Nyt on taas rukoiltava ja uskottava että Aleksi selviää tästäkin koettelemuksesta.

Kello on nyt 19.50 ja odottelemme pääsevämme teholle katsomaan Aleksia. Ilman määrä keuhkoissa oli lisääntynyt ja myös Aleksin kaula oli turvonnut ilman takia. Hengittäminen oli todella vaikeaa ja Aleksi vietiin leikkaussaliin ilman poistoon keuhkoista ja dreenin asennukseen. Lääkärit yritivät tehdä operaation niin ettei Aleksia olisi tarvinnut nukuttaa ja "humautus" olisi riittänyt. Keuhkon tyhjennyksen jälkeen Aleksi ei kuitenkaan ollut jaksanut hengittää itse ja pikkumies laitettiin hengityskoneeseen. Aleksi on nyt nukutuksessa vuorokauden ympäri.

Omat ajatukset ovat sekaisin, mutta pintaan on taas noussut joku kehon oma suojelusmekonismi: oma olo on aika tunteeton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti