perjantai 28. toukokuuta 2010

28.5.2010 Sytomegalo

Labrat tänään:
Hb 126 / leuk 0,6 / granut 0,22 / crp <3 / alat 65 / asat 53 / p-bil 5 / p-bil-kj <1

Tulee kirjoiteltua niin paljon harvemmin nykyään. Tiedän että moni teistä on ollut huolestunut Aleksin tilanteesta, kun meistä ei ole kuulunut mitään. Aleksin vointi on kuitenkin paranemaan päin :) 

Pikkuhiljaa Aleksin keuhkojen tilanne on mennyt parempaan suuntaan ja hapetusarvot parantuneet. Aleksi on päässyt eroon jo CPAPista sekä arteriakanyylista. Lisähappea menee enää yöllä. Keuhkokuvat ovat olleet paremmat päivä päivältä. Ja pikkumies saa nyt jos syödä ja juoda mitä haluaa ja niin paljon kuin haluaa.
Pernasta otetusta koepalasta oli löytynyt EB-virusta sekä sytomegalo-virusta. Sytomegalo-virus löytyi myös Aleksin verestä ja siihen aloitettiin ennakoiva lääkitys, koska kyseessä on erittäin paha virus. Viruksen kopiomäärät ovat olleet nousussa lääkityksestä huolimatta, mutta tänään ne olivat laskusuunnassa :) Myös kortisonia Aleksille on mennyt jonkin aikaa, keuhkojen infektion takia.

Luuytimen tilanne on edelleen huolestuttava ja lääkärit ovat laittaneet Aleksille hakuun toisen luovuttajan. Edellinen luovuttaja ei ole luovutuskelpoinen edes luuytimestä. Näillä näkymin uusi siirto olisi kesäkuun aikana. Aleksi saisi kevennetyn esihoidon (sytostaatteja), mutta huolestuttavaa on Aleksin infektiotilanne. Pikkumiehellä on kuitenkin keuhkojen sieni-infektio, rinovirus, eb-virus, pneumocystis carinii (mahdollisesti) sekä sytomegalovirus taustalla. Niiden kanssa ei ole houkuttelevaa mennä siirtoon ja sitä seuraavaan solukuoppaan.
Muuten Aleksin yleisvointi on hyvä ja pikkumies on iloinen ja leikkisä. Ruoka ei oikein meinaa maistua ja Aleksi onkin laihtunut todella paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti