sunnuntai 16. toukokuuta 2010

16.5.2010 pernan poisto ja huoli keuhkoista

Labrat tänään:
Hb 137 / leuk 0,3 / granut 0,09 / crp 44 / krea 77

On taas kulunut pitkä aika viime kirjoituksesta. Hyppään nyt suoraan tämän hetken tilanteeseen myös labrojen suhteen.

Tällä hetkellä Aleksin keuhkojen tilanne on huolestuttavampi. Viikon alusta asti Aleksin hengitys on muuttunut tiheämmäksi ja hapetus on ollut nukkuessa huonompaa ( n. 92). Alkuviikolla otetuissa keuhkokuvissa oli näkynyt jonkin verran nestettä, mutta myös infektio oli mahdollinen.

Aleksille tehtiin perjantaina pernan poisto suunnitellusti. Toimenpide oli mennyt hyvin, mutta Aleksin keuhkoista  ja otettu röntgenkuva kesken anestesian, koska hapetus oli laskenut sen verran alas. Samassa anestesiassa otettiin myös LYP ja LIKVOR. Pernasta tutkitaan myös monia erilaisia tutkimuksia.

Pernan poiston jälkeen Aleksi on ollut kipeänä ja päivästä suurimman osan Aleksi nukkuu tai makaa sängyssä. Hapetus on laskenut huimasti viikonlopun aikana ja tällä hetkellä Aleksille menee ympäri vuorokauden lisähappi. Hapetus laskee ilman lisähappea 80:n ja hengitys on todella tiheää. Eilen ja tänään Aleksi on saanut useita pissatuksia, joilla on yritetty saada painoa alas. Aleksin crp on myös noussut ja tänään aloitettiin kaksi eri antibioottia ja tehtiin muutenkin paljon lääkemuutoksia munuaisarvojen nousun takia. Lääkäri epäilee vahvasti myös infektiota keuhkojen nesteen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti